Vil straffe lønnstyveri strengere

Vil straffe lønnstyveri strengere

06.10.20 14:21 av Webredaktør NØF

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) innfører begrepet lønnstyveri i norsk lov for å verne norske arbeidstakere. Og så skal det bli slutt på cash i lomma-lønn. – Arbeidstakere straffes i dag strengt hvis de dømmes for underslag eller tyveri fra arbeidsgiver, mens arbeidsgivere som stjeler arbeidstakers lønn i praksis ikke risikerer noen strafferettslig forfølgning. Det akter vi å gjøre noe med, sier Isaksen.

Les mer
Skatteadvokatenes taushetsplikt

Skatteadvokatenes taushetsplikt

05.01.20 08:37 av Webredaktør NØF

Skal advokater fortsette å få holde tyst om kreativ skatteplanlegging? Nei, hensynet til fellesskapet må veie tyngre enn privilegiene til de få, skriver Maria Walberg - spesialrådgiver i LO, Inger A. E. Coll - leder i Norsk Øko-Forum, og Sigrid Klæboe Jacobsen - leder i Tax Justice Network Norge i Dagens Næringsliv. Les debatten i Dagens Næringsliv.

Les mer
Spennende 2019, mye nytt i 2020

Spennende 2019, mye nytt i 2020

23.12.19 10:35 av Webredaktør NØF

Kjære NØF-medlemmer! 2019 har vært et spennende år på våre områder. Hvitvaskingsskandalene som har preget banker i våre naboland de siste årene har nå kommet til Norge, og vi har fått ny justisminister, ny riksadvokat og ny ØKOKRIM-sjef. Norsk Øko-Forum har markert seg i flere debatter, og i 2020 fornyer vi oss.

Les mer
Se webinar om Aftenposten-avsløringer 24. august

Se webinar om Aftenposten-avsløringer 24. august

13.08.20 11:46 av Webredaktør NØF

Meld deg på webinar om Aftenpostens avsløringer av falske reiseregninger på Stortinget. Norsk Øko-Forum inviterer til webinar for medlemmer 24. august klokken 10.00 – 11.30. Gravejournalistene Henning C. Ekroll og Carl A. Dahl vil fortelle om analyse av reisedata, reiseregninger, regnskaper, kontoplaner og åpne kilder som har resultert i to politietterforskninger og en fengselsdom for grovt bedrageri.

Les mer
Bli medlem

Bli medlem

11.09.19 09:51 av Webredaktør NØF

Alle som jobber med bekjempelse av økonomisk kriminalitet kan bli medlem av Norsk Øko-Forum. Som medlem får du vårt medlemsblad fire ganger i året og du kan delta på seminarer i foreningens regi til medlemspris. Medlemmer har også utvidet tilgang til informasjon på våre nettsider.

Les mer
Fagseminar

Fagseminar

11.09.19 09:20 av Webredaktør NØF

Som medlem av NØF kan du delta gratis på BDOs fagseminar i Oslo den 11.9 med søkelys på muligheter og metoder i kampen mot økonomisk kriminalitet. Benytt sjansen til å møte andre som jobber på samme fagfelt som deg!

Les mer

Kategorier